Huiswerkbegeleiding

Hi5 Huiswerkbegeleiding Roden wil toegankelijk zijn voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat leerlingen van het Vmbo, Havo en Vwo van leerjaar 1 t/m 6 terecht kunnen bij Hi5. Ook leerlingen van het Mbo of van groepen 8 van de lagere school zijn van harte welkom. Tijdens een intake gesprek wordt een aanbod op maat besproken. In principe vindt de begeleiding drie, vier of vijf keer per week plaats. Mocht de behoefte anders zijn dan kan daar van worden afgeweken.

Bij Hi5 maken leerlingen in een rustige, prikkelarme omgeving hun huiswerk. Er is continu begeleiding aanwezig waardoor vragen beantwoord kunnen worden en er direct hulp in het aanbrengen van structuur en overzicht wordt geboden. Daarnaast gaat er een stimulerende werking uit van het met meerdere leerlingen huiswerk maken. Verder zorgt professionele begeleiding voor een veilige en huiselijke sfeer. Aan de lage tafel wordt na binnenkomst gezamenlijk limonade of thee gedronken met daarbij iets lekkers. Momo, de hond, begroet iedereen vriendelijk en houdt erg van knuffelen.

Doel van de begeleiding

Het doel van de begeleiding is dat leerlingen zelfstandig structuur leren aanbrengen in hun maak- en leerwerk. Door het eerst onder begeleiding voor te doen en de leerling steeds meer zelf te laten doen, wordt de leerling steeds vaardiger en kan het uiteindelijk helemaal zelf.

Naast dat de leerling zelfstandig leert werken is er nog meer:

  • Studie resultaten verbeteren
  • Thuis hoeft er niet of nauwelijks nog huiswerk gemaakt te worden (behalve in het weekend)

Er wordt gewerkt aan:

  • Samenvattingen maken en zichzelf leren overhoren
  • Eventuele werkwijzers samen doornemen en in een week inplannen
  • Evalueren van behaalde cijfers
  • Verslagen maken
  • Leerwerk voor toetsen leren inplannen

Ouders worden regelmatig van de voortgang op de hoogte gehouden. Dat kan zowel per mail als telefonisch. Of zonodig in een persoonlijk gesprek.