Even voorstellen

Joyce

Mijn naam is Joyce Dillmann. Ik woon samen met mijn partner Hendrik en onze speelse en vooral hele lieve hond Momo, in Roderesch. Momo zal ook vaak aanwezig zijn bij Hi5 huiswerkbegeleiding in Roden. Zij geeft een vrolijke noot aan de serieuze huiswerkbezigheden. Onze kinderen (dochter en zoon) zijn al volwassen, wonen met hun partners op zichzelf en sinds kort zijn wij gelukkige grootouders van ons kleinkind Ravi.

Momo

Mijn werkervaring

Mijn onderwijservaringen zijn zeer uiteenlopend. Van Humanistisch vormingsdocent op lagere scholen tot drama- en sociale vaardigheidtrainer van kinderen en tieners in buurtcentra. Later als opleidingscoördinator en het geven van luistervaardigheidtrainingen aan volwassenen bij de belastingtelefoon. De afgelopen jaren vooral als docent Engels, intern begeleider en mentor in het voortgezet onderwijs zowel als in het middelbaar beroepsonderwijs.

Leerlingen begeleiden in huiselijke sfeer

Uiteindelijk ben ik in het begeleidingswerk van leerlingen en huiswerkbegeleiding in het bijzonder, terechtgekomen. Het begeleiden van leerlingen geeft mij energie. Het doet mij goed om leerlingen te zien groeien in hun ontwikkeling en daar een bijdrage aan te mogen leveren. Dus toen ik gevraagd werd om bij te springen bij Huiswerkbegeleiding Ctrl-V in Roden, heb ik enthousiast ja gezegd. Bernard en Jannie Veenhuis van Ctrl-V, hebben mij de kans gegeven om te ervaren hoe het is om leerlingen individueel te begeleiden in het maken van huiswerk en het plannen van leerwerk, in een huiselijke sfeer. Het creëren van een huiselijke sfeer geeft een meerwaarde aan de begeleiding want zorgt ervoor dat leerlingen zich thuis voelen en ontspannen. In Activiteitencentrum De Dobbe, in het centrum van Roden is het gelukt om een ruimte te creëren waarin geconcentreerd gewerkt kan worden in combinatie met een fijn gesprek aan de thee tafel met een koekje erbij.

De feestelijke opening van Hi5 op 22 oktober 2021: Wethouder van onderwijs, Alex Wekema knipt het lintje door.